در مصاحبه با دکتر یحیی معروفی:
تشریح عملکرد یکساله دانشگاه جامع علمی-کاربردی
مرکز بوکان
تهیه و تنظیم:
مظفر خسروی نبی کندی
"جناب آقای دکتر معروفی رئیس محترم هیأت مؤسس دانشگاه جامع علمی- کاربردی مرکز بوکان از این که وقت خود را در اختیار هفته نامه کوشا قرار دادهاید، بسیار سپاسگزاریم. اگر خاطرتان باشد، حدود یک سال پیش در مصاحبهای با شما از روند شکل گیری دانشگاه علمی_کاربردی بوکان پرسیدیم. هم اکنون یک سال از آن زمان گذشته و خوشبختانه دانشگاه جامع علمی-کاربردی بوکان فعالیت خود را آغاز کرده و در این زمان کوتاه
در مصاحبه با دکتر یحیی معروفی:
تشریح عملکرد یکساله دانشگاه جامع علمی-کاربردی
مرکز بوکان
تهیه و تنظیم:
مظفر خسروی نبی کندی
"جناب آقای دکتر معروفی رئیس محترم هیأت مؤسس دانشگاه جامع علمی- کاربردی مرکز بوکان از این که وقت خود را در اختیار هفته نامه کوشا قرار دادهاید، بسیار سپاسگزاریم. اگر خاطرتان باشد، حدود یک سال پیش در مصاحبهای با شما از روند شکل گیری دانشگاه علمی_کاربردی بوکان پرسیدیم. هم اکنون یک سال از آن زمان گذشته و خوشبختانه دانشگاه جامع علمی-کاربردی بوکان فعالیت خود را آغاز کرده و در این زمان کوتاه توانسته است به عنوان یک مرکز دانشگاهی مطرح، جایگاه مهمی در بین مردم بوکان و منطقه پیدا کند.
لطفا به طور مختصر در خصوص وضعیت فعلی دانشگاه علمی-کاربردی مرکز بوکان برای خوانندگان هفته نامه کوشا توضیحاتی بفرمایید: o
* بنده هم از این که مجدداً فرصتی فراهم شد تا در گفتگویی صمیمی با مردم فرهنگ دوست بوکان و منطقه بتوانم گزارش مختصری از فعالیتهای انجام شده در این مرکز دانشگاهی ارائه کنم ، بسیار سپاسگزارم. همان طور که مستحضر هستید، دانشگاه جامع علمی- کاربردی مرکز بوکان در اردیبهشت ماه سال جاری با پذیرش دانشجو در سه رشته جوشکاری، حقوق قضایی گرایش علوم ثبتی و فناوری اطلاعات ( ITIT) به صورت پودمانی, فعالیت خود را آغاز کرد و با عنایت خداوند و حمایت مسئولین محترم شهر و استان و مورد استقبال علاقمندان، دانشجویان و مردم شریف منطقه قرار گرفت.
این دانشگاه در مهرماه امسال با پذیرش دانشجو در چهار رشته معماری، کامپیوتر (گرایش نرم افزار)، نقشه کشی صنعتی و حقوق قضایی( گرایش شوراهای حل اختلاف) مجموع رشتههای دایر خود را به هفت رشته با اهمیت و مورد نیاز منطقه، افزایش داده است. در حال حاضر ما بیش از 430 دانشجو داریم و از همکاری بیش از 40 نفر از متخصصان فوق لیسانس و دکتری در رشتههای مختلف به صورت هیأت علمی مدعو برخوردار هستیم. "
آقای دکتر، همان طور که اشاره کردید، شواهد موجود حاکی از توسعه سریع این دانشگاه و موفقیت آن در جلب رضایت دانشجویان و خانوادههای آنان است. جنابعالی دلایل این موفقیت را چگونه ارزیابی می کنید ؟
* از نظر لطف شما و مردم خوب بوکان بسیار سپاسگزارم. به نظر بنده، فعالیت و توسعه مراکز دانشگاهی، همانند سایر سازمانها، نیازمند برنامه ریزی و پیش بینی دقیق و علمی است. واضح است، موفقیت این مرکز علمی، علاوه بر برنامهریزی آن، مرهون تلاش شبانه روزی اعضای هیأت مؤسس و مدیران مرکز است، که خوشبختانه اغلب آنها از دانش، تجربه و مهارتهای کافی در زمینه مدیریت و برنامه ریزی مراکز دانشگاهی برخوردار هستند، طبیعی است این موفقیت علاوه بر تلاش و دلسوزی همکاران بنده ، نتیجه اعتماد و حمایت مسئولین محترم استان و شهرستان و مردم خوب شهر از فرزندان خدوم خودشان نیز هست. "
جناب آقای دکترمعروفی دانشگاه جامع علمی- کاربردی مرکز بوکان در نیمسال دوم در چه رشتههای دانشجو می پذیرد؟
O* این مرکز دانشگاهی برای نیمسال دوم در رشتههای معماری، کامپیوتر( گرایش نرم افزار)، حقوق قضایی(گرایش علوم ثبتی) به دو صورت ترمی و پودمانی پذیرش جدید خواهد داشت. آزمون کنکور پذیرش به نظام ترمی درچهاردهم اسفند ماه جاری برگزار شده و بسیار مورد استقبال علاقمندان نیز قرار گرفته است. ثبت نام اولیه متقاضیان پودمانی نیز از طریق سازمان سنجش در اواخر بهمن ماه صورت گرفته و پیش بینی میشود، نتایج آن همراه با نتایج پذیرفته شدگان نظام ترمی در اواخر فروردین 89 اعلام شود. "
جناب آقای دکتر معروفی برنامههای دانشگاه علمی- کاربردی مرکز بوکان برای توسعه این دانشگاه در آینده چیست؟
O* ما همواره به توسعه پایدار فکر میکنیم و در صدد افزایش امکانات زیربنایی و فیزیکی مرکز و توسعه خدمات و تجهیزات کارگاهی و آزمایشگاهی آن هستیم. علیرغم تلاش فراوان، هنوز تا فراهم شدن یک مرکز علمی شایسته دانشجویان مردم خوب و فرهنگ دوست بوکان فاصله زیادی داریم. با این وجود، سعی بر این است تا با جذب هیأت علمی کار آمد و توانا در کنار توسعه کمی این مرکز، توسعه کیفی آموزشهای آن نیز مد نظر قرار گیرد.
مهم ترین وجه ممیزه دانشگاه جامع علمی- کاربردی با سایر دانشگاهها ، بعد مهارتی و کاربردی آن به منظور تربیت دانشجویان ماهر و کارآفرین است و این امر نیازمند توسعه امکانات زیر بنایی و فضا ، تجهیزات کارگاهی و آزمایشگاهی است. با حمایت فرماندار محترم شهرستان بوکان و نماینده محترم شهر ستان بوکان در مجلس شورای اسلامی، پیگیریهای زیادی برای تأمین زمین مناسب و احداث سایت آموزشی و اداری مرکز در جریان است و انشاء الله در صورت وصول به نتیجه خبر آن اعلام خواهد شد. دانشگاه علمی کاربردی بوکان متعلق به همه مردم بوکان است و انتظار داریم در گسترش، توسعه و بالندگی آن ما را یاری دهند.
ما افتخار داریم با پذیرش بیش از 430 دانشجو سهم مهمی از توسعه آموزش عالی استان را بر عهده گرفتهایم و و دیگر خانوادههای بسیاری نگران تحصیل فرزندانشان در اقصاء نقاط کشور نیستند و این موهبتی است که در سایه نظام جمهوری اسلامی فراهم شده است. انتظار داریم کمافی السابق، مورد حمایت مردم و مسئولان شهرستان و استان قرار گیریم. در نظر داریم ،در سال آینده با پذیرش دانشجو در دورههای کارشناسی پیوسته و ناپیوسته علمی کاربردی، در تأمین تقاضای آموزش عالی استان نقش بیشتری ایفاء کنیم.
از آنجا که رشته های دانشگاه جامع علمی کاربردی بر حسب نیازهای جامعه در سطح محلی تعریف می شود، از کلیه ادارات، نهادها و دستگاههای دولتی و غیر دولتی تقاضا داریم با انعکاس نیازهای خود به جذب دانشجو در رشتههای کاربردی و مورد نیاز جامعه، در سطح منطقه کمک کنند این مرکز نوپای دانشگاهی دست تمامی همشهریان علاقمند به توسعه شهر و مراکز آموزش عالی را که با پیشنهادات، طرحها و کمکهای مادی و معنوی خود ما را در راستای خدمات صادقانه و بهتر از پیش کمک کنند، به گرمی خواهد فشرد.
آقای دکتر، از توضیحات شما تشکر می کنم.
O* بنده هم از شما و همکاران تان سپاسگزارم.
بر گرفته از پیام بوکان