هه لاله ی بوکان

همه چیز در مورد بوکان

هه لاله ی بوکان

همه چیز در مورد بوکان

دانشگاه جامع علمی- کاربردی مرکز بوکان

معرفی  رشته های  پودمانی دانشگاه جامع علمی- کاربردی مرکز بوکان

مقدمه

دانشگاه جامع علمی-  کاربردی یکی از دانشگاه های وابسته به وزارت علوم ، تحقیقات وفناوری است که با هدف ارتقاء سطح مهارت شاغلین بخشهای مختلف اقتصادی و افزایش مهارت های حرفه ای فارغ التحصیلان مرکز آموزش که فاقد تجربه اجرایی می باشند تشکیل و با بکارگیری و سازمان دهی امکانات، منابع مادی وانسانی دستگاه های اجرایی، نسبت به برگزاری دوره های علمی – کاربردی در مقاطع کاردانی و کارشناسی اقدام می کند.

معرفی  رشته های  پودمانی دانشگاه جامع علمی- کاربردی مرکز بوکان

مقدمه

دانشگاه جامع علمی-  کاربردی یکی از دانشگاه های وابسته به وزارت علوم ، تحقیقات وفناوری است که با هدف ارتقاء سطح مهارت شاغلین بخشهای مختلف اقتصادی و افزایش مهارت های حرفه ای فارغ التحصیلان مرکز آموزش که فاقد تجربه اجرایی می باشند تشکیل و با بکارگیری و سازمان دهی امکانات، منابع مادی وانسانی دستگاه های اجرایی، نسبت به برگزاری دوره های علمی – کاربردی در مقاطع کاردانی و کارشناسی اقدام می کند.

دانشگاه جامع علمی - کاربردی تنها متولی نظام آموزش عالی علمی - کاربردی است که زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اداره می شود. هدف دانشگاه جامع فراهم آوردن موجباتی است که مشارکت سازمانها و دستگاههای اجرایی دولتی و غیر دولتی را برای آموزش نیروی انسانی متخصص و مورد نیاز بخشهای مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور می باشد به نحوی که دانش آموختگان بتوانند برای فعالیتی که به آنها محول می شود. دانش و مهارت لازم را کسب نمایند.

اهداف آموزش های علمی - کاربردی

1- ایجاد بستر مناسب برای فعالیت همه جانبه(صنعتی، نظامی و دانشگاهی) در گسترش اعتلای دانش و پژوهش علمی-کاربردی کشور.

2- ارتقای شاخصهای کمی و کیفی آموزشهای کاربردی در جامعه.

3- فراهم سازی زیر بنای مناسب بمنظور بکارگیری توان دانش آموختگان دورههای نظری در حل مسائل کاربردی.

4- زمینه سازی زیربنای مناسب برای ایجاد انتقال تکنولوژی نوین.

شرایط متقاضیان:

داشتن دیپلم متوسطه، دیپلمه های مرتبط و دارندگان تجربه مرتبط در اولویت می باشند.

نحوه ورود به دانشگاه جامع علمی- کاربردی پودمانی

ثبت نام از طریق سایت سازمان سنجش و آموزش کشود با خرید دفترچه از دفاتر پستی

رشته کاردانی معماری:

هدف از برگزاری این دوره تربیت افرادی است که با شناخت و درک صحیح از وسائل و ادوات و نحوه عملکرد و با کسب دانش و فنون جدید بتوانند فاصله تخصصی بین مهندس معمار و سطوح پایین تخصصی را در کارهای طراحی و اجرایی پرنمایند.

ضرورت و اهمیت:

با توجه به کمبودی که هم اکنون در زمینه تخصصی ساختمانی به چشم می خورد و عدم وجود افرادی که بتوانند طرحهای طراحان را به زمینه های ارائه و اجرا نزدیک نمایند ضرورت و اهمیت وجود این رشته مشخص می شود.

نقش و توانایی :

نظارت بر کارهای اجرایی ساختمانی و کمک به طراح در جهت صحت و دقت انجام کار، کار در دفاتر معماری و کمک به طراح در جهت ارائه کار طراحی، مدیریت کارگاههای کوچک ساختمانی.

رشته کاردانی ناپیوسته نرم افزار کامپیوتر:

دوره کاردانی ناپیوسته علمی- کاربردی نرم افزار کامپیوتر دوره ای است که فراگیران آن در پایان دوره توانایی برنامه سازی، طراحی و پیاده سازی و پشتیبانی سیستم های اطلاعاتی و کاربردی را کسب می نمایند.

ضرورت و اهمیت دوره:

توسعه روز افزون و بهره گیری از کامپیوتر در کلیه امور کشور به ویژه در سازمان ها و دستگاههای اجرایی و تجاری بر ضرورت تربیت نیروی انسانی متخصص در طراحی و پیاده ساری سیستم های اطلاعاتی و کاربردی که بتواند با بکارگیری مطلوب دانش غنی مربوط، زمینه افزایش بهره وری را فراهم نمایند، تأکید دارد.

نقش و توانایی:

توانایی طراحی سیستم های اطلاعاتی و کاربردی، قابلیت پیاده سازی سیستم های اطلاعاتی و کاربردی، توانایی تست نرم افزارهای کاربردی،  توانایی شرکت در انجام پروژه های نرم افزاری بصورت گروهی

مشاغل قابل احراز:

 برنامه ساز سیستم، طراح و پیاده ساز پایگاه داه ها، پشتیبان سیستم های اطلاعاتی

رشته نقشه کشی صنعتی:

هدف از برگزاری دوره کاردانی علمی –کاربردی نقشه کشی صنعتی به روش پودمانی تربیت افرادی است که با آگاهی و شناخت مناسب از امکانات بخش تولید و قابلیت های آن بتواند با درک صحیح از اصول طراحی مهندسی اجزای مختلف ماشین آلات صنعتی، با رعایت استانداردهای نقشه کشی فکر طراح را به زبان نقشه های صنعتی جهت تفهیم برای ساخت و مونتاژ به کارگاه قسمت تولید ارائه نمایند. بنابراین فارغ التحصیلان این دوره به راحتی می توانند به عنوان دستیار کارشناس بکار گرفته شده و همچنین با توجه به دروس گذرانده شده می توانند در سطوح پایین تر اقدام به طراحی پروژه های ساده نمایند. این افراد قابلیت کار در دفاتر فنی، نقشه کشی نظارت، بازرسی، خطوط تولید گروه های کنترل کیفیت و قسمت های طراحی تکنولوژی تولید را دارا می باشند.

ضرورت و اهمیت دوره:

فارغ التحصیلان دوره های کاردانی پودمانی قادر خواهند بود نقشه های اجرائی قطعات صنعتی و مکانیزمها و همچنین نقشه های قالب را تهیه نموده و نیز رابط بین دفاتر طراحی و فنی قسمتهای مختلف شرکت مراکز صنعتی باشند.

فارغ التحصیلان این دوره ها همچنین می توانند در دفاتر سازمانهای کنترل و بازرسی قطعات صنعتی دفاتر طراحی و نقشه کشی سازمان ها و ادارات مختلف و همچنین دفاتر نقشه کشی ساختمانی و تأسیسات بکار وظایف تأیید نقشه کشی را تجربی انجام دهند.

مشاغل قابل احراز:

نقشه کشی صنعتی، نقشه کشی دفاتر فنی، نقشه کشی ساختمان و تأسیسات لوله کشی و برقی، نقشه کشی اسکلت های فلزی و پلها، نقشه کشی قالب های صنعتی، سرپرست کارگاهها، سرپرست قسمتهای مختلف نقشه کشی، نظارت و بازرسی قطعات صنعتی، کمک طراحی قطعات صنعتی، سرپرست پروژه های ساخت، مربی کارگاههای آموزشی

رشته جوشکاری:

جوشکاری و برشکاری یکی از مهمترین و حساس ترین فرآیند های تولید می باشد که در اسخت قطعات، تجهیزات، ماشین آلات صنعتی، اسکلت های فلزی، مخازن تحت فشار و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.

قابلیت اتوماسیون و اعمال روشهای مکانیزه امکان اجرای فرآیند جوشکاری را تحت شرایط مختلف امکان پذیر ساخته و تغییرات گسترده ای را در چگونگی بهره برداری از این فرآیندها سبب گردیده است بطوریکه در دنیای صنعتی امروز با پیشرفت تکنولوژی، انواع فلزات آهنی و غیر آهنی، فولادها و آلیاژهای مختلف حتی مواد غیر فلزی ( پلاستیک ها، سرامیک ها، کامپوزیتها و ...) از طریق فرآیندهای مختلف جوشکاری به هم متصل می شوند بطوریکه با استفاده از روشهای اتوماتیک هم کیفیت هم اتصال جوش افزایش یافته و هم کاهش زمان تولید و ارتقاء سیستم بهره وری فرآیند تحقق می بابد. مع ذالک وجود دستگاهها و امکانات سخت افزاری در این زمینه به تنهایی کافی نمی باشد و تنها با آموزش صحیح و اثر بخش نیروی انسانی می توان به ضریب اطمینان لازم برای تضمین تولیدات جوشکاری دست یافت. در حقیقت آموزش هدفمند و برنامه ریزی شده پلی است میان آنچه که هستیم و آنچه که باید باشیم و این از جمله هدف های طراحی و اجرای دوره آموزشی می باشد.

توانایی دانش آموختگان:

دانش آموختگان دوره قادر خواهند بود در واحد های مختلف صنعتی نظیر صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، نیروگاهی، کشتی سازی، خودرو سازی، استکل تهای فلزی، پلها، مخازن تحت فشار و غیره، مسئولیت و فعالیت های ذیل را بر عهده بگیرند:

نقشه خوانی و تفسیر نقشه های مهندسی جوش در پروژه های جوشکاری، تعیین روش کار و نمونه سازی به کمک مهندسین طراح و انتقال آن به کارگران فنی، کمک در طراحی و نوشتن دستور العملهای جوشکاری، بازرسی و کنترل کیفی فرآیند های جوشکاری، بازدید و اطمینان از نحوه عملکرد صحیح دستگاههای جوشکاری، بازرسی و کنترل کیفی جوش و نظارت بر تست های مربوطه، تهیه گزارشهای فنی در مورد عملکرد بخش تحت سرپرستی، کنترل تجهیزات و مواد مصرفی در فرآیند جوشکاری، پیاده سازی استانداردهای جوشکاری، کنترل کیفی و مدیریت کیفیت در واحد های صنعتی

مشاغل قابل احراز:

تکنیسین کارگاههای جوشکاری، تکنیسین کارگاههای برشکاری،تکنیسین آزمایشگاههای بازرسی و کنترل کیفی جوش، سرپرستی کارگاههای جوشکاری و برشکاری، سرپرستی واحدهای کنترل کیفیت جوش.

فناوری اطلاعات (IT):

کاردانی ناپیوسته فناوری اطلاعات IT کاردانی است که به منظور انجام کار در زمینه های برنامه نویسی تحت وب و تجزیه و تحلیل اطلاعات دارای بینش و توانایی لازم در حد بالایی بوده و بتواند طرح های مهندسی را بکار گیرد. هدف تربیت کاردانی زبده و ماهر در حوزه تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات است.

ضرورت و اهمیت:

با توجه به رشد روز افزون و اهمیت بیش از حد فناوری اطلاعات و نقش آن در رشد اعتدال سایر فناوری ها، لزوم تربیت نیروی انسانی متخصص در این زمینه بیش ار پیش اهمیت و ضرورت پیدا می کند. ضمن اینکه مدیریت بر اطلاعات شیوه صحیح کاربری آن و نیروهای سازمان دهنده به آن به عنوان چشم انداز شیوه جدید تفکر سیستماتیک چندی است که بطور مشخص در ادبیات عاوم و فنون رایانه ای تحت عنوان فناوری اطلاعات توسعه زیادی پیدا کرده تا جایی که بعنوان اصلی ترین بازوی پیشرفت و سودآوری صنعت، اقتصاد و فرهنگ جلوه نموده است.

نقش و توانایی ها:

تهیه برنامه های کاربردی، اداره مراکز اطلاع رسانی، طراحی صفحات وب، توانمندی نگهداری شبکه های کامپیوتری.

حقوق  قضایی گرایش شورای حل اختلاف:

دوره کاردانی ناپیوسته علمی- کاربردی حقوق گرایش شورای حل اختلاف عبارت است از مجموعه‌ای دروس که با هدف شناخت فلسفه و ماهیت شوراهای حل اختلاف و شرح وظایف، حدود صلاحیت و نحوه رسیدگی آنها به دعاوی و اختلاف و چونگی اتخاذ تصمیم و اجرای آن طراحی شده است.

ده ها هزار نفر اعضای شوراهای حل اختلاف در سطح کشور به امور محوله در رابطه با دعاوی و اختلافات مردم می پردازند به گونه ای که بخش عظیمی از پرونده‌های دادگستری اکنون در شوراها مورد رسیدگی قرار می گیرد. آشنایی این افراد با کلیات حقوق، اصطلاحات حقوقی، آیین رسیدگی های کیفری و مدنی از ضروریات گریز ناپذیر است. تردیدی وجود  ندارد که افزایش دانش حقوقی و مهارت قضایی و آموزش شیوه های میانجیگری نقش مؤثری در کارآیی و کار امدی اعضاء شوراهای حل اختلاف دارد.

نقش و توانایی فارغ التحصیلان:

توانایی شناخت انواع دعاوی و اختلافات و علل و آثار آن. مهارت گوش دادن به دعاوی و شکایات و مدافعات مشتکی عنهم و خوانده آن، مهارت تجزیه و تحلیل و اختلافات و شناخت مقررات حاکم بر آنها، مهارت ایجاد صلح و سازش و چگونگی تصمیم گیری راجع به آن و نیز شیوه عملکرد در مواردی که منتهی به سازش نمی شود.

مشاغل قابل احراز:

کارکنان شورای حل اختلاف- دبیر ( کارکنان دفتری) شورای حل اختلاف

رشته حقوق قضایی گرایش علوم ثبتی:

دوره کاردانی ناپیوسته حقوق قضایی با گرایش علوم ثبتی، دوره ای است که هدف از ایجاد آن تربیت کاردان مجرب برای نیارهای حقوقی، ثبتی کشور می باشد و به این ترتیب با توجه به برنامه ریزیهای خاص در این زمینه بسیاری از کمبودها در این سطح برطرف خواهد شد. اشنایی دانشجویان در این دوره با تمامی موارد حقوقی- ثبتی- قضایی، سبب می شود تا فارغ التحصیلان با ادامه تحصیل خود در سطوح بالاتر بعنوان دفتریاران- سند نویسان- متصدیان املاک- متصدیان بایگانی، موخته های خود را جامه عمل بپوشانند. هدف این دوره تربیت نیروی انسانی کاردان است که اداره در دفاتر اسناد رسمی را بر عهده گرفته، بطوریکه با کسب مجموعه ای از علوم و مهارتها، دارای بینش، دانش و توانایی لازم در حد تجزیه و تحلیل بوده و بتوانند طرح های نوینی را در جهت ارتقای این دانش به کار بندند و اسنادی تنظیم نموده که واجد شرایط صحیح باشد.

بهبود گردش امور و افزایش بازده محیط کار با تکمیل ساختار اجرائی در بخش برنامه ریزی دفاتر اسناد رسمی و نیز ارتقاء فرهنگ محیط شغلی دفاتر اسناد رسمی ضمن ایجاد رابطه صحیح و اصولی اداری بین کارکنان و مراجعین به دفاتر اسناد رسمی از طریق تربیت افراد متخصص و فارغ التحصیل این رشته میسر می گردد.

ضرورت و اهمیت دوره:

در سالیان اخیر تحولات دانش اجتماعی، نقش و اهمیت تخصص در مسائل حقوقی و علوم ثبتی را دو چندان نموده است. ضرورت آگاهی علمی و نظریات کارشناسانه در مسائل ثبتی و امور سردفترداران کاملاً ملموس است.

اذا با کمبود کاردان ویژه امور ثبتی در دفاتر اسناد رسمی و در سایر دوایر و مؤسسات و سازمانهای دولتی اقتضاء دارد به ترتیب متخصصان در این رشته مبادرت گردد تا دانش آموختگان در این رشته، بتوانند با بهره گیری از دستاورد علمی و تخصص لازم و با آگاهی کافی در سازمان ثبت- دفاتر اسناد رسمی محاکم و ادارات دادگستری منشاء اثر و موجب ارتقاء کیفی و تعالی امور ثبتی گردد.

نقش و توانایی:

فارغ التحصیلان دوره کاردانی ناپیوسته حقوق قضایی گرایش علوم ثبتی قادر خواهند بود با فراگیری دانش عمومی- نظری و عملی درباره مسائل حقوقی- ثبتی- قضایی و نیز کسب تواناییهای لازم قادر خواهند بود که جهت ارتقای سطح علمی و عملی دفاتر اسناد رسمی آموخته های خود را به مرحله عمل رسانند.

لازم به ذکر است به منظور تربیت مسئولانی کاردانی و مجرب با تواناییهای لازم اقدام به طراحی این دوره شده است تا بدینوسیله ضمن عینیت بخشیدن به غنای کیفیت آموزشهای تکنولوژی مرتبط با این رشته، امکان تقویت قابلیتها و توانمندیهای کارکنان دفاتر اسناد رسمی فراهم شود.

آشنایی کامل با اسناد- انواع اسناد- اجزای حقوق ثبت و مجموعه قوانین و مقررات ثبتی، آشنایی کامل با روشهای ثبت اسناد- املاک و ثبت شرکتها، آشنایی کامل با وظایف و مراحل انجام کار در سطح کاردانی امور اسناد و املاک، فعالیت در جمع آوری اطلاعات مربوط به بخشنامه های ثبتی و کمک در تجزیه و تحلیل آنها و کاربرد آن بصورت عملی در دفاتر اسناد رسمی، نظارت بر کار اجرایی دفاتر اسناد رسمی و کنترل محاسبات براساس بخشنامه ها و قوانین، شناخت عمومی نسبت به کلیه اساسنامه های ثبتی و چگونگی کاربرد آنها با توجه به موقعیت مکانی و زمانی، نظارت و کنترل پرسنل تحت سرپرستی، ایجاد خلاقیت و نوآوری در افراد تحت سرپرستی، بررسی و ارائه طریق برای حل مشکلات

مشاغل قابل احراز:

دفتریاری اسناد رسمی، متصدی تنظیم اسناد ( سند نویسان در دفاتر اسناد رسمی)، متصدی دفاتر املاک، متصدی بایگانی ثبت، منشی دادگستری در امور مربوط به آیین قرارداد تأمین دلیل.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد